כניסה
למנויות
צרו קשר

קציצות טופו בסגנון דג מרוקאי

קציצות טופו בסגנון דג מרוקאי טעימות אששש ועם טעם של דג, ממש קשה להאמין שזה בלי!

כדאי להתחיל מהכנת הרוטב - אני מבשלת את הרוטב לבד כשעה לפחות לפני שמצרפת את הקציצות לעוד 10 דקות ומכבה את הלהבה. 

רכיבים לרוטב דג מרוקאי: 
כ 4-5 שיני שום כתושות
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
4-5 עגבניות קלופות חתוכות גס
1 פלפל חריף ירוק - תלוי במידת החריפות שלו, לעיתים גם חצי מספיק! 
1 כוסות חומוס לאחר בישול (או סנפרוסט) 
1 לימון סחוט
2 כפות רסק עגבניות. 
תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון. 
כוסברה לקישוט בזמן ההגשה ואפשר גם לרוטב עצמו בזמן הבישול. 

אופן ההכנה: 
מתחילים בטיגון השום הכתוש בכ 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף והגמבה ולערבב כל הזמן כדישהשום לא ישרף וייצור מרירות לא נעימה. 
מוסיפים את העגבניות לפני שהשום משחים ולסיום את החומוס, רסק, מים ומתבלים. 
משאירים לבישול של שעה לפחות ומידי פעם מערבבים ומוודאים שיש מספיק נוזלים. 

עוברים להכנת הקציצות טופו בסגנון דג: 

רכיבים לקציצות: 
300 גרם טופו משק ויילר במרקם קשה. 
חופן אצות וואקאמה יבשות (לא להשרות במים). 
חבילת כוסברה עלים ללא הגבעולים (אפשר גם להכין עם כוסברה יבשה) 
3 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים)
חצי כפית מלח הימלאיה
חצי כפית כמון
רבע כפית אבקת שום
כף קמח חומוס (אפשר להמיר בקמח אחר) 

מכניסים תחילה את האצות למעבד מזון כדי לפורר אותן ואז את יתר הרכיבים. 

מכינים קציצות (אני אוהבת קטנות יחסית, כיף לי שאפשר לאכול כמות גדולה כמנת חלבון ????) 

מסדרים על נייר אפייה, מתיזים מעט שמן מעל או מברישים ולתנור ל10 דקות על 250 מעלות. 

את הקציצות נכניס לבישול קצר ברוטב, כ 10 דקות. 

 

כיצד נתייחס?

המתכון של הקציצות מכיל כ 800 קלוריות, לי יצאו 36 קציצות = כ 22 קלוריות לקציצה = 3.5 קציצות כמנת חלבון.

להאמין. לפעול. להגשים.